Een schat aan informatie

Oud Enkhuizen beschikt over een uitgebreide bibliotheek waarin vrijwel alle boeken over Enkhuizen aanwezig zijn.

De collectie omvat onder andere de originele kronieken van Gerard Brandt en Sebastiaan Centen, de complete serie "Steevast" en alle uitgaven die namens de vereniging of in samenwerking daarmee zijn uitgegeven.

Behalve de wetenschappelijke en semi-wetenschappelijke publicaties is er ook een grote collectie romans van Enkhuizer auteurs aanwezig. Daarnaast bevat de bibliotheek informatie over monumenten, archeologie, bouwhistorie en de geschiedenis van West-Friesland.

Alle boeken zijn voor leden gratis in te zien en, als we dubbele exemplaren bezitten, te lenen.

Openstelling

De bibliotheek en het archief van de Vereniging Oud Enkhuizen zijn ondergebracht in ons clubhuis aan de Westerstraat 158. Inzien en rondsnuffelen kan iedere laatste zaterdag van de maand, tussen 10:00 en 12:00 uur.

Boeken te koop

De vereniging heeft altijd een grote hoeveelheid boeken te koop. Het gaat hier om onze eigen uitgaven (uiteraard zo lang de voorraad strekt), maar ook om antiquarische boeken. Het aanbod hiervan verschilt per week.

Deze boeken zijn te koop voor leden en niet-leden. De ledenprijs is vaak gunstiger dan de prijs voor niet-leden. De boeken kunnen ingezien en gekocht worden tijdens de openingstijden van de bibliotheek, of bij de stand van Oud Enkhuizen op evenementen en vergaderingen.