Tastbare historie

Het archief van de vereniging herbergt een grote collectie beeldmateriaal, geluidsmateriaal, teksten en voorwerpen. Het archief is gratis toegankelijk voor leden van de vereniging.

Beeldmateriaal

De afgelopen decennia hebben talloze stadsfotografen en amateurs hun beeldmateriaal geschonken aan de vereniging. Hierdoor bevat het archief nu glasnegatieven, foto's, dia's, films, video's, CD's en DVD's met materiaal van bekende fotografen als Dekema en Van Rossum, maar ook van minder bekende fotografen als Simons en Flumans.

Geluidsmateriaal

Recent is ook begonnen met het vastleggen van de herinneringen van Enkhuizers in gesproken woord. Vaak zijn deze herinneringen uitgesproken in het onvervalst Henkuzers.

Teksten

De collectie teksten omvat kranten, gidsjes, knipsels, persoonlijke aantekeningen, notulen van verenigingen en zakelijke bescheiden zoals inkoopadministraties of fakturen uit vervlogen tijden.

Openstelling

De bibliotheek en het archief van de Vereniging Oud Enkhuizen zijn ondergebracht in ons clubhuis aan de Westerstraat 158. Inzien en rondsnuffelen kan iedere laatste zaterdag van de maand, tussen 10:00 en 12:00 uur.